DIENSTEN

schuurwerkplafond

Schuurwerk

Een gipslaag met zilverzand die ervoor zorgt dat u een lichte fijne korrelstructuur heeft en een mooi draaiend effect met schaduwwerking. Schuurwerk heeft als voordeel dat het egaal wit (natuurlijk wit) Opdroogt en dus niet geverfd hoeft te worden.

stukadoren1

Sierpleister Spachtelputz

Een afwerking waarbij granietsplit van 1 tot 3mm zorgen voor een egale korrelige structuur die niet alleen in wit maar 1000 andere kleuren kan worden aangebracht. Spachtelputz is een binnen en buiten kwaliteit sierpleister op kunstof basis, Met een grote kleurvastigheid en een groot waterdamp doorlatend vermogen. Spachtelputz is er in vele soorten en maten en kleuren die bij ieder interieur past.

leemstuc

Leemstuc

Leem algemeen Leem heeft bijzondere kwaliteiten. Het is dampdoorlatend en kan daardoor vocht en warmte reguleren. Een vochtige ruimte zal minder klam aanvoelen omdat een teveel aan vocht geleidelijk door de leem wordt opgenomen en pas weer afgescheiden wordt als de ruimte droger is. Het proces van opnemen en afscheiden geldt ook voor warmte. Leem blijft koel in de zomer en warm in de winter. Des te groter de massa leem, des te groter dit regulerende effect zal zijn. Daarom werkt Finish leemstuc het beste in combinatie met een dikkere laag bruine Base leemstuc als ondergrond. Leem heeft als bestanddelen klei en zand. Klei heeft van nature een schimmelafstotende werking. Bovendien…

pleisterwerk

Pleisterwerk

Glad pleisteren gebeurt op een laag dikte van 3mm tot 2cm over bijvoorbeeld metselstenen, betonblokken, stucplaten, en oude stuklagen. De ondergrond dient droog en stofvrij te zijn (holle plekken in oud stukwerk moeten verwijderd worden evenals scheuren boven ramen en deuren) die worden dan voorzien van bewapeningsgaas

haaksenlood_2

Haaks en te lood

In  keukens op badkamers en op toiletten is het  zo belangrijk dat het stukwerk haaks (90 graden) en 100% waterpas is omdat er meestal met tegels en maten gewerkt moet  worden. Dit word dan meestal ook met kalkmortel gedaan i.v.m kortere droogtijd en vochtdoorlatend hier zou de dag erna  al betegeld mogen worden dit kan echter niet als het met gips is gestuukt  die dient eerst helemaal uitgedroogd te zijn.

buitengevel2

Buitengevels

Het schuren of glad maken van buiten-gevelmuren.Dit wordt gedaan met een buitenmortel.Bijvoorbeeld met keim of strikolith. Zo kunnen er op een buitengevel ook de zogenoemde schiftingen worden aangebracht.Dit geeft het aanzien van stenen blokken.Verder kunnen er buiten ook lijsten worden aangebracht of zelf in het werk trekken.  Buitenornameten worden gegoten met een gietmortel. Zo bestaan er ook een mogelijkheden om de buitenmuren te isoleren,dit gebeurd met beplatingsmateriaal die een hoge warmtefactor heeft,daarna worden de platen ingebed met gaas tegen scheuren verder zijn er tal van afwerkmogelijkheden voor de eindlaag.

schipluidengevelisolatie007_579

Gevelisolatie

Het isoleren van uw buitenmuren verhoogt het comfort van uw woning. U heeft minder last van een koude uitstraling van de muren. De energielabel van de woning gaat omhoog. Ook zorgt het voor minder geluidsoverlast van buiten naar binnen. Belangrijke redenen om gevelisolatie toe te passen zijn: gevelisolatie geeft een fraai uiterlijk; gevelisolatie is de maatregel die het meeste energie in gebouwen bespaart; gevelisolatie is bouwtechnisch beter; gevelisolatie verhoogt het woon- en gebruikscomfort. Op gevelisolatie is subsidie mogelijk. Op de foto's ziet u een woning in margraten waar Stukadoorsbedrijf Pierweijer gevelisolatie heeft toegepast op een houtskelet woning . Niet alleen is de woning hierdoor zeer verfraaid maar is ook het comfort…

Beton Ciré

Beton Ciré

Van oorsprong is beton cire een uit Frankrijk afkomstige betonstuc. De letterlijke vertaling van beton ciré is gewreven beton. Na droging en afwerking wordt de cementmortel tot een steenachtig stuc: het uiteindelijke beton ciré. Door de unieke samenstelling en vele verschillende mogelijkheden, is het een ideaal product  voor elke ruimte in uw huis! Beton Ciré is bij uitstek geschikt voor de badkamer en keuken dankzij de hygiënische, slijt- en watervaste eigenschappen.